Agglomeraatti

Termi agglomeraatti (latinalainen agglomeraari = agglomeraatti = kerääntyminen) ymmärretään hioma-ainessa yhdistelmäksi useita samankokoisia hiomajyviä, jotka ovat valmistettu rypäleeksi ennen niiden levittämistä selkämeteriaalille. Tämä tapahtuu  käyttämällä hartsia. Näin saadut aggregaatit ovat keskenään samankokoisia ja levitetään sitten tavanomaisena hiomamineraalina selkämateriaalille. Kiinnitys selkämateriaaliin tapahtuu synteettisellä hartsilla.

Agglomeraattinauhat tarjoavat käyttäjälle huomattavasti pidemmän käyttöiän verrattuna tavanomaisiin, yksikerroksisiin hiomanauhoihin. Siksi puhutaan pitkäaikaisista hiomanauhoista. Näillä nauhoilla aineenpoisto on suhteellisen vakio koko hiontaprosessin ajan. Agglomeraateilla hiottaessa käytetty jyvä tylsyy ja hajoaa, jolloin vierestä aukeaa uutta, terävää hiomajyvää. Agglomeraattinauha näyttää rakenteensa vuoksi huomattavan karkealta verrattuna perinteiseen hiomanauhaan.

Klingspor tarjoaa erityyppisiä agglomeraattinauhoja lisämerkinnällä "Kulex", jotka eroavat sidoksen kovuudesta (pehmeä - kova), hiomajyvän suhteen (alumiinioksidi ja piikarbidi) ja selkämateriaalin suhteen  (kestävä - joustava). Tyypillisiä käyttökohteita ovat ruostumattomien teräsputkien centerless hionta tai lattateräksen, levyjen ja kelojen pintahionta.

Soveltuvat tuotteet

Takaisin osioon Tietoa hiomisesta