Hiomatyökalun aggressiivisuus

Hiomatyökalun aggressiivisuus kuvaa leikkuukykyä, jolla työkalu lastuaa materiaalia tai katkaisee sen. Hiomatyökalun aggressiivisuutta mitataan sillä, kuinka paljon materiaalia se poistaa aikayksikköä kohden tai kuinka paljon aikaa leikkuuseen menee.

Hiomatyökalun aggressiivisuuteen voidaan vaikuttaa valmistuksen yhteydessä itse hiomajyvän laadun ja ominaisuuksien avulla sekä tavalla, jolla se sidotaan selkämateriaaliin. Timanttikatkaisulaikkojen kohdalla aggressiivisuuteen vaikuttaa lisäksi myös leikkuureunan segmentointi.

Aggressiiviset hiomatyökalut mahdollistavat lyhyemmät työstöajat. Kääntöpuolena on kuitenkin yleensä se, että työkalujen käyttöikä lsaattaa lyhentyä.

Jotta käyttäjän olisi mahdollisimman helppo valita käyttötarkoitukseensa parhaiten sopiva hiomatyökalu, hiontaan ja katkaisuun tarkoitetut pyörivät työkalut on jaettu ensinnäkin kolmeen Klingspor-teholuokkaan (Extra, Supra, Special), minkä lisäksi ne luokitellaan aggressiivisuutensa ja käyttöikänsä perusteella. Jos käyttäjä arvostaa erityisesti voimakasta aggressiivisuutta (eli lyhyitä leikkuu-/hioma-aikoja) ja näin myös töiden nopeaa edistymistä ja lyhyitä työstöaikoja, hän voi valita tähän tarkoitukseen parhaiten sopivat työkalut.

Takaisin osioon Tietoa hiomisesta