Antistaattiset hiomatuotteet

Hiomatuotteet, joita käytetään erityisesti sähköä johtamattomien materiaalien (kuten puun tai muovin) työstämiseen, saavat antistaattisen pinnan tuotteen valmistuksessa, ts. niihin lisätään sähköä johtavia aineosia, jotka varmistavat, että sähkövaraukset purkautuvat turvallisesti.

Hiomatuotteen ja hiottavan kappaleen välisen kitkan takia hionta johtaa väistämättä varauksen syntymiseen kosketuspintojen välillä. Sähköä johtamattomien materiaalien tapauksessa tämä johtaa sähköstaattisen varauksen syntymiseen. Seuraukset ovat esimerkiksi Sähköisesti varautuneen hiontapölyn tarttuminen hiomanauhaan, koneeseen tai työkappaleeseen, jota edes hyvä pölynpoisto ei voi estää. Käyttämällä antistaattisia hiomanauhoja puuntyöstössä voidaan edellä kuvattu ilmiö estää, ja minimoida siten pölyn tarttuvuus. Tämä avulla myös hiomatuotteen käyttöikä pitenee.

Kaikissa Klingsporin puuhiomanauhoissa on antistaattinen käsittely, joka on merkitty hiomanauhan selkään ("Antistaattinen").Nauhan selkämateriaalissa olevan "käsittelyn " (paperi, kangas). Lisäksi joillakin nauhatyypeillä on myös antistaattinen pinta jyväpuolella, jolloin on lisätty sähköä johtavia aineita (esim. Grafiittia) synteettiselle hartsisidokselle (esim. PS 24 F, CS 538 Z ACT). Nämä hiomanauhat tarjoavat erityisen tehokkaan antistaattisuuden, joka varmistaa käytännöllisesti katsoen pölyttömän hiontaprosessin myös äärimmäisissä olosuhteissa.

Soveltuvat tuotteet

Takaisin osioon Tietoa hiomisesta