Käsinhionta

Yleistä

Käsinhionta tarkoittaa, että hiomatuotetta käyteytään käsin tai käsiohjatulla koneella työkappaleessa. Huipputeknologioista huolimatta puhdas käsihionta on edelleen välttämätöntä joissain sovelluksissa.

Käsihionnassa sekä kosketuspainetta, että kosketusalaa voidaan hionnan aikana muuttaa. Käsihinassa käytetään esim. hionta-sieniä, hiomapapereita sekä karhunkieliarkkeja. Hiomatuotteen tyyppi riippuu kustakin sovelluksesta. Käsihiomatuotteita on saatavana rulla-, levy- ja arkkituotteina. Käsihinnassa selkämateriaalin vahvuus ei ole yleensä merkitykellinen, vaan pikemminkin selän joustavuus. Käsihiomatuotteet ovat pääasiassa paperi- tai puuvillaselkäisiä.

Monipuolinen valikoima

Olipa kyseessä karkea tai hieno hionta tai pintakäsittely,litteät tai profiloidut työkappaleet tai monimutkaiset muodot: Klingsporilla on suuri määrä tuotteita jokaiseen sovellukseen. Valinta riippuu asiakkaan tarpeista ja käsiteltävästä materiaalista. Puu, metalli, maali, lakka tai muovi voidaan käsitellä tehokkaasti. Lisäksi Klingspor-tuotteet voivat olla pestäviä ja uudelleenkäytettäviä (hionta-sienet ja karhunkieliarkit) tai erityisen kestäviä vähentyneen tukkeutumisen takia (hiomapaperit avoimella jyvätiheydellä sekä karhunkieliarkit) ja täyttävät siten ympäristönsuojelun vaatimukset.

Soveltuvat tuotteet

Takaisin osioon Tietoa hiomisesta