Katkaisu ja hionta

Kulmahiomakoneiden ohuet Kronenflex®-katkaisulaikat ovat suurtehotuotteita, joiden ominaispiirteitä ovat äärimmäisen lyhyet leikkausajat ja vähäinen purseen muodostuminen. Ne soveltuvat erityisen hyvin ohutseinäisille materiaaleille, jotka halutaan katkaista tarkasti ja nopeasti minimaalisella lämmön muodostumisella. Noudattamalla perussääntöjä saavutat optimaaliset työtulokset parhaalla mahdollisella turvallisuudella.

Ohuet Kronenflex®-katkaisulaikat kulmahiomakoneille ovat korkean suorituskyvyn tuotteita, ja niille on ominaista erittäin lyhyt leikkuuaika ja minimaalinen purseenmuodostus. Ne soveltuvat erityisen hyvin ohutseinäisiin materiaaleihin, jotka on leikattava tarkasti, nopeasti ja minimaalisella lämmönmuodostuksella. Noudattamalla tarvittavia perussääntöjä, saavuttaa optimaaliset työn tulokset ja maksimaalisen turvallisuuden.

1. Oikea kosketuspaine = pidempi käyttöikä

Richtiger AnpressdruckKatkaisulaikkojemme poikkeuksellisen korkean leikkuutehon ansiosta koneen oma paino on jo riittävä kosketuspaine. Liian suuri paine johtaa nopeampaan kulumiseen.

 

 

 

2. Optimaalinen kehänopeus = parempi leikkausteho

Optimale Umfangsgeschwindigkeit Ihanteellinen leikkausten lukumäärän ja laikan kulumisen välinen suhde saavutetaan heti sallitun suurimman kehänopeuden alapuolella. Varmista jatkuvasti suuri nopeus. Jos koneen nopeus on liian pieni, laikka kuluu suhteettoman nopeasti.

 

 


3. Oikea käsittely = korkeampi turvallisuus

Richtige HandhabungKatkaisulaikkoja saa rasittaa vain pystysuunnassa katkaisun suuntaan. Siten vältetään taipuminen, murtuminen tai jopa laikan rikkoutuminen.

 

 


4. Ihanteellinen leikkuuasento = lisääntynyt vakaus

Ideale SchnittpositionMateriaali on aina kiinnitettävä mahdollisimman tukevasti ja vakaasti, jotta se ei voi tärise tai heilu.

5. Oikea kiristys

Korrektes AufspannenKatkaisulaikat kiinnitetään koneeseen kiinnityslaipoilla, jotka välittävät valtavia voimia laikalle. Viallisia laippoja ei saa koskaan käyttää; Sovellettavia määräyksiä ja standardeja on noudatettava. Eri halkaisijaltaan olevien kiinnityslaippojen käyttö ei ole sallittua.

 

Hiomalaikan oikea hiontakulma

Hiomalaikat toimivat parhaiten, kun niitä käytetään 25-30 ° kulmassa työkappaleeseen nähden. Tässä kulmassa aineenpoisto on paras suhteessa laikan kulumiseen. Siksi, jos mahdollista, tätä kulmaa on aina käytettävä. Vähentämällä hiontakulmaa alle 15 °: seen, laikan reunaan muodostuu pitkä, erittäin ohut reuna hionnan aikana. Tämän jälkeen ei hiomalaikalle voida enää kohdistaa riittävää hiontapainetta. Tästä voi seurata myös laikan epätasapaino, mikä aiheuttaa laikan ennenaikaisen vaidon tarpeen.

Soveltuvat tuotteet

Takaisin osioon Tietoa hiomisesta