Mikrokiteisyys

Termillä "mikrokiteinen" tarkoitetaan hiomatuotteen rakeen erityistä rakennetta. Jokainen yksittäinen keraaminen hiomajyvä kootaan valmistusprosessissa useista pienemmistä alumiinioksidihiukkasista. Koska hienot rajat yksittäisten alumiinioksidihiukkasten välillä säilyvät keraamisessa jyvässä, jyvä saa ns. Mikrokiteisen rakenteen.

Hioma-aineet, joilla on jyvän mikrokiteinen rakenne, käyttävät itseteroittuvaa vaikutusta: Heti kun jyvän ylin kärki on tylsyy, se hajoaa jyvän kasvavan paineen vuoksi. Koska tämä hajoaminen tapahtuu mikrokiteisessä rakenteessa, syntyy uusi teräväreunainen jyvän kärki, joka teroittuu edelleen menettämättä aggressiivisuutta.

Keraamisella jyvällä valmistetun hiomatuotteen optimaalisen kulutuskäyttäytymisen edellytys on, että se että hionta tapahtuu riittävän korkealla hiontapaineella. Mikrokiteisellä keraamisella jyvällä valmistettujen hiomanauhojen pääsovellusalue on vaikeasti työstettävät materiaalit, kuten seostetut teräkset, ruostumattomat teräkset ja ns. Superseokset.

Klingsporin tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia hiomatuotteita, joissa on mikrokiteisiä keraamisia jyviä. Näitä on erilaisia selän taipuisuuden ja sovellusalueen suhteen. Sovelluksissa, joissa vaaditaan viileä hionta, Klingspor-tuotevalikoima sisältää myös monisidoksisia ”multibond” hiomatuotteita keraamisella jyvällä.

Soveltuvat tuotteet

Takaisin osioon Tietoa hiomisesta