Sidonta-aineet hiomatuotteiden valmistuksessa

Pintasidonta on sideaineen toinen sovellus hiomanauhojen valmistuksessa. Se seuraa perussidonta-ainetta joka kiinnittää hiomajyvät selkämateriaaliin.

Pintasidoksen (jota kutsutaan myös jälkipäällysteeksi) päätehtävä on kiinnittää hiomajyvä tiukasti sideaineeseen.Ennen kaikkea sen pitäisi antaa ylimääräistä tukea sivuttaisvoimille, jotka vaikuttavat hiomajyviin hiontaprosessissa. Toissijaisena tehtävänä se antaa tuotteelle tyypillisen värin.
Pintasidonnan tyypillä ja määrällä on ratkaiseva vaikutus hiomatuotteen ominaisuuksiin. Klingspor-hiomatuotteissa pintasidonta-aineena käytetään aina synteettistä hartsia, jolla, toisin kuin muilla sideaineilla, on huomattavasti korkeampi lujuus. Näin varmistetaan huomattavasti parempi hiomajyvän kiinnipysyminen, ja siten myös tuotteen pitkä käyttöikä. Sidontaineen oikea määrä määritetään ja optimoidaan erikseen jokaiselle tuotteelle. Valmistettaessa hiomanauhoja Klingspor tarkkailee jatkuvasti pintasidontaineen levitystä lasermittauksin, sekä myös painomittauksin.

Pintasidonnalla on tärkeä rooli, etenkin hiomanauhoissa, koska nillä on suuret leikkuunopeudet ja iso hiontapaine. Lisäämällä tiettyjä aineosia pintasidokseen, nauhan ominaisuuksia voidaan edelleen parantaa ja optimoida tietyissä sovelluksissa, esim. lisäämällä hioma-aktiivisia aineosia ruostumattoman teräksen työstöön esim. LS 312 JF, CS 411 Y hiomanauhat.

Soveltuvat tuotteet

Takaisin osioon Tietoa hiomisesta