Pohja

Selkämateriaalille valmistettuja hiomavälineitä käytettäessä valittavana on paperi-, kangas-, kuitu- ja filmipohjia.

Paperipohjat ovat edullisia ja niitä käytetään pääasiassa sovelluksissa, joissa hiomavälineelle asetetaan alhaiset lujuusvaatimukset. Ne jaetaan pintapainonsa mukaan luokkiin A (erittäin kevyet) – G (erittäin raskaat) paperit.

Kangaspohjat ovat huomattavasti kestävämpiä kuin paperipohjat ja niitä käytetään yleensä sovelluksissa, joissa vetolujuudelle asetetaan suuremmat vaatimukset, esim. hionnassa, jonka tarkoituksena on tehokas materiaalinpoisto tai hiomanauhoilla suoritettavassa profiilihionnassa. Tämäkin valikoima kattaa erilaisia tuotteita kevyistä ja erittäin joustavista puuvillapohjista ja puuvilla-polyesterisekakudoksesta aina raskaisiin, erittäin hyvän vetolujuuden omaaviin polyesterikudoksiin, esim. tehokkaaseen materiaalinpoistoon.

Kuitu (vulkaanikuitu) on puuvilla- ja selluloosakuiduista valmistettu komposiittimateriaali, joka tarjoaa erittäin homogeenisen ja vakaan pohjan, ja jota käytetään ainoastaan fiiberilaikoissa.
Filmipohjat muodostuvat ohuesta polyesterikalvosta, joka tarjoaa erittäin tasaisen ja myös vetolujuudeltaan kestävän pohjan. Niitä käytetään ensi kädessä pintojen viimeistelyhiontaan tarkoitetuissa laikoissa ja nauhoissa, erityisesti maalatuille pinnoille.

Takaisin osioon Tietoa hiomisesta