Vulkaanikuitu (Fiber)

Vulkaanifiber on sekoitus puuvilla- tai selluloosakuiduista. Vulkanoitujen puuvilla- ja / tai selluloosakuiturainojen valmistuksessa ne johdetaan sinkkikloridiliuosta tai rikkihappoa olevan pergamenttihauteen läpi, jolloin kuidut liukenevat. Seuraavaksi neste puristetaan pois, jolloin yksittäiset kuidut ja rainat yhdistyvät toisiinsa.

Korkean mekaanisen lujuutensa, vakautensa ja pienen painonsa sekä hyvän joustavuutensa ansiosta Vulkanfiberiä käytetään nykyään, tiivisteisiin, laminaattien kantolaitteisiin ja muihin teollisuustuotteisiin, mutta myös selkämateriaalina fiberkiekoille. Tätä tarkoitusta varten käytetään yleensä materiaaleja joiden paksuus on 0,38 - 0,84 mm.

Vulkanfiber on lämpötilankestävä 110 ° C: n lämpötilaan asti. Tästä syystä fiberkiekkojen kanssa työskentelyssä tulisi välttää liian korkeaa painetta ja hiontaa yhdessä kohdassa, muuten se aiheutuu tuotteen ennenaikainen kuluminen. Vulkanoidussa kuidussa käsitelty selluloosa on hygroskooppista, ts. se kykenee absorboimaan tai vapauttamaan kosteutta ympäristöstä, mikä johtaa kuitujen tilavuuden muutoksiin. Fiber-kiekolle, jotka ovat alttiina suurelle tai matalalle kosteudelle, tämä aiheuttaa kiekkojen taipumiseen. Sen vuoksi suositellaan, että tuotteet varastoidaan olosuhteissa, jossa suhteellinen kosteus on 45-65%.

Vulkanfiberiä käytetään Klingsporilla selkämateriaalina fiberkiekkoihin. Klingspor tarjoaa laajan tuotevalikoiman monenlaisiin sovelluksiin tällä alueella.

Soveltuvat tuotteet

Takaisin osioon Tietoa hiomisesta