Elastiset hiomatuotteet

Työtilat
Materiaali
Kone
Käyttöalueet
Tuoteryhmä
Elastiset hiomavälineet
Muoto
Halkaisija/mm
Leveys/mm
Pituus/mm
Varren halkaisija/mm
Poraus/mm
Sileysaste
Raetyyppi

Pintojen viimeistely elastisilla hiomatuotteilla

Elastisia hiomatuotteita käytetään yksityisellä ja teollisella sektorilla, koska ne antavat täydellisen ilmeen tuotteille, jotka on valmistettu monenlaisista materiaaleista: lasista, nahasta puusta tai metallista. Elastiset hiomatuotteet toimivat yhtä hyvin kalkkeutuneen teräksisen pesualtaan, kun rakkaiden mokkanahkakenkien kunnostamisessa.

Elastiset hiomatuotteet käsi- ja konehiontaan

Pehmeät, mukautuvat hiomatuotteet ovat hyvä valinta monenlaisten tuotteiden viimeistelyyn. Ne sopivat myös kevyisiin puhdistustöihin. Klingspor valmistaa näitä hiomatuotteita käsin hiontaan ja koneissa käytettävinä versioina. Koneisiin tarkoitettuja tuotteita voidaan käyttää mm. pora- ja suorahiomakoneissa, joilla voidaan tehdä hiontaa ja kiillotusta. Lisäksi tuotteita voidaan käyttää kiinteissä koneissa, joilla tehdään ruostumattomien teräslevyjen kuviointia. Klingsporin valikoimaan kuuluvat myös penkkihiomakoneeseen sopiva R-Flex-laikka ja klassinen SFK 655 käsiharkko.

Työskentely puun, metallin ja muiden materiaalien kanssa elastisilla hiomatuotteilla

Laajan tuotevalikoiman ansiosta elastisia hiomatuotteita voidaan käyttää useiden materiaalien viimeistelyyn. Niiden avulla saat puulle, muoville, alumiinille, ruostumattomalle teräkselle ja NF metalleille täydellisen pinnan. Myös mineraalimateriaaleja, kuten lasia ja kiveä, voidaan käsitellä elastisilla hiomatuotteilla.  Klingsporin elastiset hiomatuotteet ovat suosittuja monilla aloilla - niitä löytyy niin pienistä työpajoista kuin suurista teollisuusyrityksistä.

Käsittele nahka elastisella hiomatuotteella

Elastiset hiomatuotteet antavat nahalle yhtenäisen ilmeen. Nahka voidaan hioa sileäksi nahaksi tai muuttaa nupukkinahaksi. Tuotteet soveltuvat myös mokkanahkaisten kenkien, nahkavaatteiden ja muiden nahkatuotteiden entisöintiin. Yleisin ja helppokäyttöisin elastinen hiomatuote kaikille materiaaleille on Klingsporin käsiharkko SFK 655.

Elastisten hioma-aineiden sidostyypit - kova, medium ja pehmeä

Klingspor tarjoaa elastisia hiomatuotteita kovalla, keskikovalla ja pehmeillä sidoksilla. Tuotteita ovat esimerkiksi RFS 651, kiillotuslaikka, joka antaa metallille mattapintaisen kiiltävän pinnan. Tätä tuotetta voi käyttää kuiva- ja märkähiontaan ja sitä voidaan käyttää seuraavilla koneilla:

  • pora
  • suorahiomakone
  • hiomakone joustavalla varrella

Elastisia hiomatuotteita on saatavana eri karkeuksissa: karkeana, mediumina sekä hienolla karkeudella

Hiomajyvä ja sidos – molemmat synteettisesti valmistettuja Klingsporilla

Klingsporin elastiset hiomatuotteet koostuvat enimmäkseen piikarbidista, joka on erittäin kova hiomajyvä , mutta ei erityisen sitkeä. Piikarbidi-jyvän kuluminen johtaa mikrohalkeamiseen. Se luo aina teräväreunaisen rakenteen ja varmistaa siten korkean aggressiivisuuden. Klingspor käyttää synteettistä hartsia sideaineena kaikissa elastisissa tuotteissaan. Tuotteiden tasalaatuisuuden varmistamiseksi hartsi ja hiomajyvät ovat valmistettu synteettisesti.  Tämä takaa, että tuotteilla aina samat ominaisuudet.

Käytännöllinen tuotteiden säilytys

Klingspor-hiomatuotteita voidaan yleensä tilata yksittäin tai paketeissa. Klingsporilla on valikoimassaan myös käytännöllisiä sarjoja, kuten SFK 655 -sarja, jossa on eri karkeuksisia käsiharkkoja. Niitä voidaan käyttää metallin, puun, muovin ja monien muiden materiaalien käsittelyyn. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä ovat  Klingspor-setit, joita voidaan käyttää monenlaisissa töissä.