Fiiberikiekot

Työtilat
Materiaali
Kone
Käyttöalueet
Tuoteryhmä
Fiber-laikat
Muoto
Halkaisija/mm
Leveys/mm
Pituus/mm
Poraus/mm
Kiinnitin
Sileysaste
Rei’itys
Raetyyppi
Ulkoinen muoto
Konetyyppi
Aukon muoto

Fiber-laikkojen vuosittainen tuotantomäärä kattaa alaltaan yli 100 jalkapallokenttää

Klingsporin fiber-laikat ovat täydellinen valinta karkeaan hiontaan, ruosteenpoistoon, purseenpoistoon ja hitsisaumojen viimeistelyyn. Yhteensopivan tukilevyn kanssa fiber-laikkoja voi käyttää myös metallien hienohiontaan. Muita Klingsporin fiber-laikkojen etuja ovat minimaalinen tukkeutuminen, keskimääräistä korkeampi käyttöikä, tasainen hiontakuvio ja viileä hionta. Nämä edut ovat tehneet fiber-laikoista yhden Klingsporin myydyimmistä tuotteista - vuotuinen tuotanto kattaa pinta-alaltaan yli 100 jalkapallokenttää.

Vulkanoitu kuitu: (Englanniksi: vulcanised fibre) nimi tulee taustamateriaalista

Fiber-laikat ovat saaneet nimensä niiden valmistuksessa käytetystä vulkanoidusta kuitumateriaalista, joka on tehty puuvillasta ja selluloosakuiduista.

Tämä kestävä selkämateriaali pinnoitetaan hiomajyvillä joita ovat:

 • Alumiinioksidi
 • Zirkon
 • Keraaminen alumiinioksidi

 Näistä aineksista tehdään korkean suorituskyvyn laikat, jotka mahdollistavat vaivattoman työskentelyn.

Kattava tuotevalikoima mitä erilaisimpiin sovelluksiin

Klingsporin fiber-laikoille on ominaista korkea aineenpoistonopeus ja pitkä käyttöikä sekä optimaalinen hiontajälki. Laajasta valikoimasta käyttäjä voi löytää jokaiseen käyttötarkoitukseensa sopivan työkalun. Sovellusalueita ovat:

 • Ruostumaton teräs
 • Teräs
 • Metalli
 • Alumiini

Tehoainepinnoitteet, kuten ns. multibond- ja ACT-teknologia laajentavat fiber-laikkojen käyttöaluetta entisestään ja pidentävät niiden käyttöikää merkittävästi.

Multibond fiber-laikat, kuten tyyppi CS 570, soveltuvat ihanteellisesti ruostumattoman teräksen työstöön. Multibond-pinnoitteet tarjoavat viileää hiontaa ja estävät lämmöstä johtuvia värimuutoksia.

Advanced Coating Technology on kaikissa Klingspor fiber-laikoissa, joiden nimessä on lyhenne "ACT", esim. FS 964 ACT. Hionnan aikana tämä tekniikka parantaa hiomajyvien kiinnipysymistä selkämateriaalissa. Tämä parantaa fiber-laikan käyttöikää ratkaisevasti.

Sopivat taustalevyt täydentävät fiber- valikoimaa

Fiber-laikkojen käyttö kulmahiomakoneessa edellyttää, että kiekot on kiinnitetty alustaan. Klingsporin valikoimaan kuuluvat taustalevyt eroavat toisistaan kovuudeltaan ​​ja pintakuvioinniltaan, siten niitä käytetään myös erilaisiin hiontatöihin. Paras valinta tasaiseen ja hienoon hiontapintaan on keskikova ST 358 sileällä pinnallaan.  Alhaisemman kovuutensa ansiosta se muotoutuu hyvin työkappaleeseen ja sopii hyvin kaarevienpintojen työstämiseen ja reunojen pyöristämiseen. Kovalla ja uritetulla pinnalla valmistettu ST 358 A tarjoaa materiaalinpoistonopeuden, joka ylittää pehmeämmän ST 358:n 30 prosentilla. Tämä suorituskyky tekee tästä kovasta ja uurretusta alustasta suositeltavan vaihtoehdon kaikenlaisiin töihin, jossa vaaditaan erinomaista aineenpoistoa kuten:

 • Karkea hionta
 • Reunojen viistoaminen
 • Purseenpoisto
 • Hitsaussauman viimeistely 

Reikäkuviot, fiber-laikkojen  säilytys ja turvallisuus

Klingsporin vakio fiber-laikoissa on pyöreä reikä tai tähden muotoinen reikä. Myös muita reikäkuvioita on tarvittaessa saatavilla huippuluokan laserleikkaustekniikan ansiosta.

Klingsporin valmistamat fiber-laikat on testattu oSa-direktiivien ohjeiden mukaisesti ja ne täyttävät taatusti eurooppalaisen turvallisuusstandardin EN 12413. Turvallisen käytön ja optimaalisen pitkäkestoisen hiontatuloksen takaamiseksi laikkojen oikea säilytys on ehdottoman tärkeää.

Jotta kosteus- ja lämpötilaherkät fiber-kiekot eivät kaareutuisi, on suositeltavaa säilyttää niitä 18-22 asteen lämpötilassa ja 45-65 prosentin suhteellisessa kosteudessa. Altistumista suoralle auringonvalolle on vältettävä, jotta laikat eivät kuivu ja haurastu. Vaivaton tapa on ottaa laikat pois paketista ja laittaa ne FS 555 säilöntätelineeseen, johon mahtuu jopa 100 laikkaa.