CS 570 Fiiberikiekot käyttökohteet Jaloteräs, Alumiini

Viileä hionta
Ominaisuudet
Sidos Hartsi
Raetyyppi Zirkonium
Hajontatyyppi tiheä
Materiaalit
Jaloteräs
Alumiini
Ei-rautametallit
Käyttöalueet
Jaloterästä työstävä teollisuus

Fiberkiekko CS 570 - Fiberkiekot ruostumattoman teräksen, teräksen, ei-rautametallien ja alumiinin suureen aineenpoistoon

Metallien hionta on erityinen haaste hiomatuotteelle. Metallit kuuluvat kovimpiin materiaaleihin ja ovat samalla erittäin kovia. Erityisesti ruostumaton teräs ja korkeaseosteiset teräkset, niin sanotut superseokset, asettavat tässä suhteessa korkeimmat vaatimukset. Fiberkiekot CS 570 vastaavat tähän haasteeseen kovalla ja erittäin sitkeällä hiomarakeella, joka on valmistettu Zirkonista, joka on kiinnitetty vahvalla synteettisellä hartsisidoksella vulkanoidusta kuidusta valmistetulle alustalle. Ruostumattoman teräksen ja alumiinin työstöön tarkoitetulla kiekolla CS 570 on erityisominaisuuksia:

  • Viileä hionta monisidoksen ansiosta
  • Tiheä jyväsirottelu
  • Zirkonista valmistettu jyvä

Zirkonista valmistetun jyvän itsestään teroittava vaikutus

Klingsporin kiekoissa CS 570 käytetty zirkon on synteettisesti tuotettu kova, erittäin sitkeä hiomajyvä, jolla on kiteinen rakenne. Kvartsista, smirgelistä tai granaatista valmistettujen luonnollisten hioma-aineiden terävät reunat pyöristyvät jonkin ajan kuluttua, jolloin hiontavaikutus heikkenee. Synteettisesti valmistettu zirkon reagoi eri tavalla. Yksittäiset osat irtoavat kiderakenteesta ja jättävät jälkeensä uusia, teräviä reunoja. Tuloksena on tasainen hiontakuvio, joka irrottaa materiaalia jatkuvasti ja jonka käyttöikä on pitkä.

Ylikuumenemisen välttäminen

Fiberkiekkoja voidaan käyttää korkeissa lämpötiloissa. kylmähionnan (multi-bond) ansiosta työskentely suurella kosketuspainolla ja nopeilla nopeuksilla ei johda ylikuumenemiseen eikä työkappaleen metallin värjäytymiseen. Turvallisuussyistä kiekon suurin työskentelynopeus tukialustalla ei saa ylittää 80 metriä sekunnissa. Seuraavien sallittujen arvojen avulla voidaan varmistaa, että tätä nopeutta ei ylitetä:

  • Halkaisijaltaan 115 mm:n levyille: 13 300 kierrosta minuutissa
  • Halkaisijaltaan 125 mm:n levyille: 12 200 kierrosta minuutissa
  • Halkaisijaltaan 180 mm:n levyille: 8500 kierrosta minuutissa

Fiberkiekkoja CS 570 käytettäessä

Fiibereitä CS 570 varten on saatavana sopivat taustalaikat ST 358 A uritettu, kova ja ST 358 sileä, keskikova. Taustalevy on valittava käyttötarkoituksen mukaan. Keskikova sopii tasaiseen hiontakuvioon, koska se mukautuu työkappaleen ääriviivoihin. Tämä taustalaikka sopii erinomaisesti hienompiin hiontatöihin, pintahiontaan tai ääriviivojen hiontaan. Kovaa taustalaikkaa käytetään karkeisiin hiontatöihin, joissa irtoaa paljon materiaalia. Se soveltuu erityisesti purseenpoistoon ja aggressiiviseen hiontaan.

Kaikkiin hintoihin lisätään lakisääteinen arvonlisävero ja ne koskevat ainoastaan kaupallisia tilaajia.