Hiomanauhat

Työtilat
Materiaali
Kone
Käyttöalueet
Tuoteryhmä
Nauhat
Muoto
Teknologia
Halkaisija/mm
Muu halkaisija
Leveys/mm
Pituus/mm
Varren halkaisija/mm
Sileysaste
Raetyyppi

Klingspor on nimi, joka tulee ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan pintojen viimeistelystä hiomalla.

Klingspor on yksi maailman vanhimmista hiomatuotevalmistajista. Klingspor valmistanut hiomatuotteita lukemattomiin käyttötarkoituksiin vuodesta 1893 alkaen. Klingsporin hiomatuotteita käytetään laajasti rakennustyömailla sekä teollisuuden monilla eri aloilla. Klingsporin hiomanauhoja käytetään jopa valtavassa perunankuorintakoneessa, joka sijaitsee Saksassa Magdeburg Börden alueella: Siellä Klingsporin hiomanauhat "kiillottavat" noin 60 tonnia perunoita joka päivä.

Erikoistuotteet monenlaisiin käyttötarkoituksiin

Klingsporin tarjoama valikoima sisältää satoja erilaisia hiomanauhoja. Jokainen hiomanauha pienimmästä viilanauhasta suurimpaan teollisuusnauhaan valmistetaan erittäin tiukassa laadunvalvonnassa, mikä takaa tuotteille erinomaisen käyttöiän. Klingspor, joka valmistaa kaikki hiomanauhansa itse, pitää ensiarvoisen tärkeänä laatua sekä raaka-aineiden käyttöä resursseja säästävällä tavalla.

Laadukkaat hiomanauhat monenlaisille materiaaleille

Kaikki riippuu oikeista raaka-aineista ja niiden oikeista keskinäisistä suhteista – tämä on Klingsporin motto, kun valmistetaan hiomanauhoja. Käyttökohteen mukaan hiomanauhojen selkämateriaali voi olla paperia, polyesteriä, puuvillaa, puuvillan ja polyesterin ja sekoitusta tai kuitumateriaalia. Selkämateriaali on päällystetty korkealaatuisilla hiomajyvillä, jotka on valmistettu synteettisistä jyvistä kuten:  zirkon, alumiinioksidi, piikarbidi tai keraaminen alumiinioksidi. Tarvitsevatpa suurta aineenpoistoa tai erittäin hienoa viimeistelyä – Klingsporin hiomanauhoilla saat täydellisen lopputuloksen joka kerta. Klingsporin hiomanauhojen käyttökohteita ovat mm.

 • Metalli
 • Puu
 • Puupohjainen materiaali
 • Muovi
 • Ruostumaton teräs
 • Lasi
 • Maali / lakka/ tasoite
 • Alumiini
 • Nahka
 • Titaani
 • Muovi
 • Mineraalipohjainen materiaali

Klingsporilla on hiomanauhoja monenlaisiin käyttötarkoituksiin

Esimerkiksi terävillä piikarbidi-hiomajyvillä varustetut nauhat tarjoavat poikkeuksellisen aggressiivisuuden työstettäessä kovia ​​materiaaleja. Toisaalta avoimesti pinnoitetut hiomatuotteet sopivat ihanteellisesti puun käsittelyyn, koska ne estävät nauhan ennenaikaisen tukkeutumisen. Tukkeutumisen estämiseksi joidenkin nauhojen valmistuksessa on käytetty jopa erityistä antistaattista aktiivipinnoitetta, joka estää hiomanauhaa varautumasta staattisesti.

Täydelliset hiontatulokset märkä- ja kuivahionnalla

Kuivahionnalla käyttäjät saavat yleensä tarkan ja puhtaan lopputuloksen. Märkähionta tarjoaa kuitenkin vielä enemmän etuja: Veden, öljyn tai emulsioiden käyttäminen jäähdyttää materiaaleja hionnan aikana ja suojaa työkappaletta lämmön aiheuttamalta värjäytymiseltä. Märkähionta pidentää myös hiomanauhan käyttöikää entisestään. Tuodakseen nämä lisäedut käyttäjille Klingspor tarjoaa monia hiomanauhoja vedenkestävinä versiona. Klingsporilla on myös hiomanauhoja, jotka mahdollistavat viileämmän hionnan kuivahiontasovelluksissa. Klingporin Multibond-nauhat tuottavat vähemmän kitkalämpöä ja pitävät siten työkappaleen lämpötilan alhaisempana.

Minkälaisia hiomanauhoja on Klingsporin valikoimassa?

Harvat valmistajat tarjoavat yhtä laajan tuotevalikoiman kuin Klingspor.  Klingsporin hiomanauhoja on saatavana laajassa valikoimassa eri versioina – mukaan lukien pitkät nauhat, lyhyet nauhat, viilanauhat sekä leveät nauhat. Tällä tuotevalikoimalla Klingspor kattaa kaikki käyttöalueet – teollisuushiomakoneista käsihiomakoneisiin ja reunahiomakoneista profiilihiomakoneisiin. Hiomanauhoja on saatavilla monenlaisilla hiomajyvillä, jotka soveltuvat maksimaalisesta aineenpoistosta ultrahienoon viimeistelyyn.

Hiontatarkkuus kestävien nauhaliitosten ansiosta

Hiomanauhat ovat oikeastaan hiomanauharullia, jotka on liitetty päistään erityisellä ja erittäin kestävällä liitoksella. Jotta hiomanauha pysyy ehjänä pyöriessään, on tärkeää varmistaa, että nauha kulkee tasaisesti hiomakoneessa. Klingsporilla on valikoimassaan erilaisia nauhaliitoksia. Normaalisti nauhojen liitoskulma on  45–80 asteen välillä. Tämä takaa tasaisen hionnan ilman sauman aiheuttamaa tärinää.Valmistettaessa teippisaumaliitosta asetetaan nauhan kaksi päätä toisiinsa "reunasta reunaan" millimetrin tarkkuudella. Näin tehty päittäisliitos on erityisen vahva, koska sitä tukee nauhan etu- tai takapuolella oleva vahvistusteippi. Toinen standardiversio on limityssauma, joka muodostuu kahdesta molemminpuolisesti viistetystä päästä, jotka asetetaan päällekkäin ja liitetään yhteen puristamalla. Käyttäjät löytävät limityssauman Klingsporin tuotevalikoimasta nimellä F1-liitos.

Asiantuntevaa palvelua ja mittatilaustyötä

Klingspor tarjoaa asiakkailleen kattavaa neuvontaa, jotta käyttäjät löytäisivät juuri heidän käyttötarkoitukseensa parhaiten sopivan hiomanauhan. Lisäksi Klingsporin myyntitiimi on aina valmiina auttamaan ja vastaamaan kysymyksiin hiomanauhojen räätälöidyn valmistuksen osalta. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi mittatilaustyöt erityisillä nauhaliitoksilla tai nauhanreunoilla. Klingspor valmistaa myös erikoishiomanauhoja epätavallisiin sovelluksiin ja koneisiin – aivan kuten Magdeburg Börden perunankuorintanauha.

Nauhan konfigurointi

Räätälöidyn nauhan valitsemiseen tarjoamme sovelluksen. Sovelluksella pystyt vaivattomasti valitsemaan ja tilaamaan haluamasi hiomanauhan hiomakoneisiinne.

Nauhavalitsimeen  >