Hiomarullat

Työtilat
Materiaali
Kone
Käyttöalueet
Tuoteryhmä
Rullat
Muoto
Leveys/mm
Pituus/mm
Sileysaste
Raetyyppi

Hiomanauharullat - täydellisen hiontatuloksen saavuttamiseksi!

Hiomanauharullat sopivat ihanteellisesti pintojen tasoittamiseen, puhdistamiseen ja viimeistelyyn. Klingsporin laaja tuotevalikoima sisältää hiomanauharullia käsi- ja konehiontaan monenlaisille materiaaleille, kuten puulle, metallille ja lakalle.

Hiomanauharullat, arkit ja laikat on ryhmitelty "päällystettyjen hiomatuotteiden" tuoteperheeseen, jotka on valmistettu seuraavista komponenteista:

  • Selkämateriaali
  • Pohjapinnoite
  • Hiomajyvät
  • Päälipinnoite
  • Aktiiviainepinnoite (valinnainen)

Näiden yksittäisten komponenttien tyypeillä ja yhdistelmällä on ratkaiseva vaikutus lopputuotteen ominaisuuksiin.

Selkämateriaali - valmistettu paperista tai kankaasta

Klingspor käyttää hiomanauharullien selkämateriaalina ensisijaisesti paperia tai puuvillakangasta.

Hiomanauharullien paperiselät vaihtelevat vahvuudeltaan, joustavuudeltaan sekä kestävyydeltään. Erityisen ohuella paperiselällä valmistetut rullat soveltuvat ensisijaisesti pintahiontaan, joissa selän lujuusvaatimus on vähäinen ja selän joustavuus on usein etu. Mitä paksumpi paperiselkä, sitä jäykempi rakenne ja suurempi repeytymiskestävyys.

Jos etsit vahvaa mutta joustavaa hiomatuotetta, jolla pystyy hiomaan helposti myös profiloituja työkappaleita, kannattaa valita kangasselkäinen hiomanauharulla. Notkeasta puuvillaselästä valmistetut hiomanauharullat ovat erittäin joustavia ja vahvoja, ja ne mukautuvat hyvin hiottavan kappaleen muotoihin. Tarjolla on myös erikoistuotteita, kuten karhunkielihiomarullia tai vaahtomuovipinnoitettua paperia, jotka muotoutuvat erinomaisesti työkappaleiden pinnoille.

Täydellisiä hiontaa varten – korkealaatuisia hiomajyviä tiiviillä, puoliavoimella sekä avoimella pinnoitteella

Pohjapinnoitteeseen kiinnitetty hiomajyvä on se komponentti suorittaa hionnassa aineenpoiston. Kaikki Klingsporin käyttämät hiomajyvät ovat synteettisesti valmistettuja.  Laajan hiomajyvävalikoiman ansiosta Klingspor voi taata tuotteille huippulaadun. Kysymys siitä mikä on paras hiomajyvä, riippuu hiottavasta materiaalista.

Yleissääntö on: Mitä kovempaa hiottava materiaali on, sitä kovempia hiomajyvien tulee olla. Klingspor käyttää hiomanauharulliin ensisijaisesti piikarbidia (lyhennettynä: SiC) ja alumiinioksidia (korund).

Piikarbidijyvä on erittäin kova ja hauras. Tämän jyvän ominaisuus on, että se kuluu lohkeamalla. Lohkeamisen seurauksena jyvään jää terävä reuna, joka mahdollistaa aggressiivisen hionnan.  Piikarbidi on hyvä valinta erittäin kovien materiaalien kuten kiven tai lasin hionnassa. Se on myös hyvä hiottaessa poikkeuksellisen pehmeitä materiaaleja kuten muovia tai nahkaa.

Alumiinioksidi on kova ja sitkeä hiomajyvä. Tasaisesti kuluessaan alumiinioksidi tekee erityisen hienoja hiomapintoja. Se soveltuu esimerkiksi puun, metallin ja NF-metallien hiontaan.

Selän ja hiomajyvän lisäksi pinnoitteen tiheys määrittää hiomatuotteen ominaisuudet. Valmistusprosessin aikana hiomajyvät levitetään selkämateriaaliin tiiviisti, puoliavoimesti tai avoimesti. Pinnoitteen tiheydellä määritellään hiomajyvien keskinäinen väli toisiinsa nähden. Hiomanauharullat, joissa on avoin pinnoite, sopivat ihanteellisesti puun hiontaan. Avoimen pinnoitteen ansiosta hiomatuote ei tukkeudu hiomapölystä, joka lisää tuotteen käyttöikää.

Enemmän kuin pelkkä väri – päälipinnoitteet ja aktiiviainepinnoitteet

Synteettisestä hartsista valmistettu päällimmäinen pinnoitekerros varmistaa hiomajyvän vahvan kiinnittymisen selkämateriaaliin ja antaa siten tuotteelle pidemmän käyttöiän.  Päälipinnoite antaa tuotteelle myös sen tyypillisen värin.

Aktiivisia pinnoitteita puolestaan käytetään lisäkomponentteina, ja ne antavat tuotteelle ominaisuuksia, jotka vaikuttavat positiivisesti tuotteen käyttöikään ja hiontaprosessiin. Klingsporin tuotevalikoimasta löytyy stearaattipinnoitettuja hiomanauharullia ACT-teknologialla.

Pinnoitteet estävät / hidastavat hiomapinnan tukkeutumista hiomapölystä, ja siten pidentävät tuotteen käyttöikää.

Klingsporin hiomanauharullat ovat on ihanteellisia seuraaville materiaaleille:

  • Puu
  • Maali
  • Lakka