Liuskalaikat

Työtilat
Materiaali
Kone
Käyttöalueet
Tuoteryhmä
Liuskalaikka
Halkaisija/mm
Leveys/mm
Varren halkaisija/mm
Poraus/mm
Kiinnitin
Sileysaste
Rakennetyyppi
Raetyyppi
Ulkoinen muoto
Konetyyppi
Kerrosten määrä
Rivien määrä

Liuskalaikka – paras valinta hienoon ja joustavaan viimeistelyyn

Klingspor-liuskalaikka on erinomainen työkalu pintojen hiontaan ja viimeistelyyn. Se on tuote jolla saat halutun lopputuloksen ja onnistut aina kuten ammattilainen!

Liuskalaikan valinta

Liuskalaikkoja käytettäessä voidaan valita monista vaihtoehdoista se tuote,  joka sopii parhaiten kyseessä olevaan käyttötarkoitukseen. Tästä syystä Klingspor tarjoaa asiakkailleen erikoistuotteita, jotka ratkaisevat vaikeitakin ongelmia. Tästä esimerkkinä FSR 618, poimutettu liuskalaikka, joka on suunniteltu erityisesti saumojen ja urien työstämiseen. Tämän laikan pareittain taitetuilla liuskoilla tavoittaa kulmat, joihin ei pääse muilla hiomatuotteilla.

WSM 617 on toinen suosittu Klingsporin valmistama tuote, joka on osoittautunut erinomaiseksi työkaluksi. Tämä kulmahiomakone-liuskalaikka kierretään nopeasti ja helposti kulmahiomakoneeseen ilman ylimääräisiä työkaluja ja sitä voidaan käyttää pysty- ja vaaka-asennossa. Tämä yleislaikka poistaa esimerkiksi ruosteen vanhasta metallista niin hyvin, että pinta voidaan maalata heti hionnan jälkeen. Tässä 20 mm leveässä liuskalaikassa on joustavat, säteittäin järjestetyt liuskat, joten se mukautuu täydellisesti muotoihin. Se poistaa maalijäämät, kevyet naarmut ja hitsausroiskeet luotettavasti, ja on suosittu käyttäjien keskuudessa ympäri maailmaa. Pieni vinkki: Jos kulmahiomakoneessa on nopeudensäädin, tätä liuskalaikkaa voidaan käyttää jopa puulla.

Oikea työkalu moniin käyttökohteisiin

Klingspor-luiskalaikkaa käytetään monenlaisiin hiontatöihin. Näitä ovat mm.

  •  Maalin ja lakan poisto
  • Hitsaussaumojen hionta
  • Purseenpoisto
  • Hitsausvärimuutosten poisto
  • Ruosteenpoisto 

Liuskalaikat, pienet liuskalaikat karalla, tai non-wovenlaikat ovat tuotteita, joita voidaan käyttää seuraavilla koneilla:

  • Penkkihiomakone
  • Suorahiomakone
  • Joustovarsikone
  • Kulmahiomakone
  • Satiini-viimeistely- ja porakone

Liuskalaikoista löytyy siis kattava valikoima tuotteita teollisuusyritysten, metallityöpajojen tai käsityöläisten koneisiin.

Jos koneen pyörintänopeus ei ole säädettävissä, tuote valitaan määritetty maksiminopeus huomioiden. Säädettävillä koneilla on puolestaan mahdollista työskennellä optimaalisella kierrosluvulla, joka auttaa halutun lopputuloksen saavuttamisessa.

Nämä ominaisuudet ovat tyypillisiä liuskalaikoille

Kuten kaikissa Klingsporin hiomatuotteissa, myös liuskalaikoissa on tunnusomainen​​hiontakuvio. Tyypillisesti liuskalaikoissa hiontakuvio on pitkä, jatkuva ja viivamainen. Liuskalaikoilla voidaan haluttaessa myös saavuttaa erityisen sileä ja viimeistely pinta. Näin voidaan toteuttaa ammattimainen pintakäsittely, joka täyttää korkeimmatkin vaatimukset.

Kun valitset liuskalaikkoja, pieniä liuskalaikkoja tai satiini-viimeistelylaikkoja, on huomioitava seuraavat asiat: Liuskalaikat antavat hienomman pinnan kuin hiomanauhat. Aineen poisto ja viimeistely voidaan siis usein suorittaa yhdessä vaiheessa. Jos liuskalaikalla halutaan saada aikaan hiomanauhaa vastaava aineenpoisto, Klingsporin asiantuntijat suosittelevat valitsemaan kaksi tai kolme astetta karkeampi liuskalaikka verrattuna hiomanauhaan.